Música poc seriosa (6): “Qui recorda la música en viu?”Temps de lectura: 2'

En aquest nou número de la sèrie ‘Música poc seriosa‘, us presentem Sammy J: un humorista i músic australià (o músic i humorista, igualment australià). I la visió còmica de la tragèdia cultural.

L’humor és una eina molt potent, per molts motius i per a molts moments de la vida. Així que després d’uns quants articles parlant de les conseqüències que la crisi del coronavirus està tenint i tindrà en el sector cultural, ha arribat el moment de riure. O no…

Perquè potser és només un somriure, o un d’aquells gestos agredolços que solen quedar-nos a la cara quan l’evidència és flagrant i injusta que costa creure que és real.

La convidada no sap què és un concert, se sorprèn quan l'expert explica que abans la gent sortia de casa per a entretenir-se i que canviaven els seus diners per unes entrades en suport de les arts.Clica per tuitar

Sammy J és la figura al darrere d’una sèrie d’humor a la cadena ABC Comedy. En aquest episodi, es representa un programa de la tele anomenat “Antiques Showcase”. El rerefons és senzill: un expert en antiguitats examina tot tipus de relíquies del passat. Si coneixeu Polònia de TV3, us sonarà aquest tipus de gag com el que protagonitza el veterà guia de museu Aniol Jorquera.

Per si no parleu l’anglès australià amb fluïdesa, en aquest capítol l’expert antiquari examina una relíquia del passat: unes entrades per a un concert del març de 2020.

La convidada, que ha trobat aquests papers enganxats a la nevera, no sap què és un concert, se sorprèn quan l’expert explica que abans la gent sortia de casa per a entretenir-se i que canviaven els seus diners per unes entrades com aquestes en suport de les arts.

Ella fa memòria “recorde els meus pares parlant d’això: hi havia músics i actors que et feien pensar i sentir coses”:

Parlant del seu valor, l’expert diu que tot i ser una indústria multimilionària, s’aprecien danys a les entrades, causats pels serveis de música en streaming, el tancament dels teatres i les sales de concert i la desaparició del ministeri de cultura (!).

I com a diàleg final, ens regalen aquesta perla:
– No tenen cap valor, doncs?
– Preferim no dir que no tenen valor. Li’n diem “incalculable contribució al teixit vital i cultural australià”.
– Així que no tenen cap valor.
– Exactament.

 

BONUS TRACK | Sammy J és conegut per formar parella còmica amb Randy, un nino malparlat que sembla cosí de Trancas i Barrancas. Aquí teniu “A ballad“, una cançó sobre un altre tema que m’apassiona: els límits de l’humor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 Shares
Share
Tweet
Share