Música poc seriosa (3): Pekka KuusistoTemps de lectura: 2'

Aquesta nova entrega de la sèrie ‘Música poc seriosa‘ presenta un bis del violinista Pekka Kuusisto al Proms 2016. La propina pot semblar poc seriosa però amb ella emergeix la figura del violinista finlandès, que trenca qualsevol estereotip i que defuig qualsevol etiqueta.

El Proms 2019 acaba d’obrir la venda d’entrades. Anunciat com el “festival de música clàssica més gran del món” és un esdeveniment que destaca (òbviament) per les enormes proporcions. De tot: des de la mida de la sala que acull bona part dels seus concerts a les orquestres que pugen a l’escenari, passant per les propostes artístiques, que sovint són de les més atrevides que poden veure’s. També l’actitud del públic és un fet que sempre està subjecte a la polèmica: que si pot entrar tothom, que si aplaudeixen entre moviments,…

A més, la producció audiovisual (recordem que el Proms l’organitza la BBC) és espectacular i el festival gaudeix d’una projecció multimèdia planetària, o planetària multimèdia.

Pekka Kuusisto va actuar al Proms de 2016. La propina poc semblar poc seriosa però amb ella emergeix la figura del violinista finlandès, que trenca qualsevol estereotip i que defuig qualsevol etiqueta.Clica per tuitar

Al 2016, una de les estrelles convidades va ser el violinista Pekka Kuusisto. Després d’haver tocat el Concert per a violí de Txaikovski, encara va tindre l’energia per a fer un bis on va combinar els seus acudits sobre “quan Rússia era part de Finlàndia”, sobre l’humor finlandès en general o els rumors que havia sentit sobre el públic del Royal Albert Hall, amb la interpretació d’una cançó popular finlandesa que va cantar acompanyant-se al violí. Ah, i va acabar engrescant els més de 5.000 assistents al concert per a cantar amb ell:

BONUS TRACK | Encara amb ganes de més? No sé si sabeu que la trompista Sarah Willis aprofita els seus viatges per a entrevistar a músics de tot el món. Va anar a visitar el “Reddress project” de Kuusisto. Allà va un exemple d’aquest concert, amb un altre dels seus hits folquis. Ah, i acaba amb el seu famós Horn challenge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

58 Shares
Share
Tweet
Share