Sobre mi

Vaig començar a tocar en la banda del meu poble (com a bon valencià…) i el meu interès per la música em va portar a fer els estudis de trompa i els de musicologia al conservatori de Múrcia. Tot seguit, em vaig traslladar a Barcelona per a especialitzar-me en trompes històriques amb Javier Bonet.

Des de sempre, he combinat la interpretació i la investigació, així que vaig fer un Màster en Interpretació de la Música Antiga (ESMUC-UAB). Junt al clarinetista Oriol Garcia, vam presentar un projecte musical i de recerca dirigit pel Dr. Josep Borràs al voltant de l’ofici de músic i la construcció d’instruments de vent fusta a la Barcelona de finals del segle XVIII.

I la cosa no es va acabar allà: després d’uns intensos anys d’estudi, he finalitzat el doctorat amb la tesi ‘El quartet de trompes de l’Orquestra Pau Casals (1920-1937)‘, dirigida pel Dr. Joaquim Rabaseda. Aquest treball documenta la preocupació de Casals pels trompistes de la seua orquestra i aprofundeix en les pràctiques interpretatives i els instruments dels músics actius a Barcelona abans de la Guerra Civil.

Com a intèrpret, he treballat principalment en dues vessants: la música antiga (amb instruments d’època) i la música contemporània. He col·laborat amb diferents formacions com la Jeune Orchestre Atlantique (França), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Acadèmia 1750, Vespres d’Arnadí, Forma Antiqva, l’Orquestra Nacional de Catalunya o l’ensemble bcn216, MusicAeterna (Rússia), The Northern Consort o La Chambre du Roi (Països Baixos), entre d’altres.

El meus interessos com a investigador es troben al voltant de la trompa, amb recerques sobre els primers mètodes per a l’ensenyament de l’instrument així com els seus intèrprets històrics a Barcelona i els seus repertoris, entre els segles XVIII i XX.

Vaig fundar Musicològics, on he fet divulgació per a totes les edats amb cursos, xerrades i tallers. M’apassiona la construcció d’instruments i l’ús de la tecnologia per a afavorir l’accés a experiències musicals. He coordinat, dissenyat i desenvolupat diferents projectes educatius: tant pedagògics com de formació al llarg de la vida.

En el camp de la docència, sóc professor a JPC-L’Escola de Músics (al barri del Raval de Barcelona) i, en l’àmbit de la gestió, sóc membre de l’Àrea d’Escoles de la cooperativa Musicop i gerent de l’Escola Municipal de Música de Sitges.